112BE – De applicatie die levens zal redden

In nood kent men zijn verzekeringsmakelaar. Bij pakweg een brand of zwaar verkeersongeluk zit ons nummer quasi voorgeprogrammeerd in de GSM, en worden we snel verwittigd. Wat in nood echter minder gekend is, dat is het (juiste) nummer dat je moet bellen om uw noodoproep te doen. Was het nu 100, 101 of 112? Je zal maar in paniek zijn…

Onmiddellijk juiste nummer

Dat alles is nu verleden tijd, met de nieuwe applicatie ‘112 BE’ die vorige week werd voorgesteld. Eens gedownload en uw gegevens opgeslagen, krijg je telkens bij het openen van de applicatie drie mogelijkheden naargelang de hulp die u nodig hebt. Zoals je in de afbeelding boven deze post kan zien, krijg je de keuze tussen ziekenwagen, brandweer of politie.

Bijkomend voordeel: locatie bepaling

Je wint dus reeds tijd door onmiddellijk bij de juiste hulpdiensten voor uw noodgeval terecht te komen, maar het gaat nog verder. Via de applicatie kunnen de hulpdiensten immers onmiddellijk uw exacte locatie bepalen. Er gaat vaak kostbare tijd verloren voor de hulpdiensten in geval je niet onmiddellijk in staat bent om uw exacte locatie te vermelden. Noodsituaties kunnen zich echter voordoen op voor u onbekend terrein, of een paniekaanval tijdens de noodsituatie kan u volledig in de war brengen. Met deze nieuwe applicatie is dus ook dit probleem opgelost.

Ook chatfunctie

Een laatste handigheid aan deze applicatie, is dat deze beschikt over een chatfunctie. Dit is in de eerste plaats bedoeld voor doven en slechthorenden, maar kan in meerdere situaties handig zijn. Zonder te dramatiseren, maar stel je voor dat je je tijdens een homejacking kan verstoppen in een kast, dan is het uiteraard niet aangewezen om te beginnen bellen en luidop te moeten spreken met de politie…

Conclusie

Deze applicatie zal ongetwijfeld levens redden. Door onmiddellijk de juiste nooddiensten te bellen, die onmiddellijk uw exacte locatie kennen, wordt er immers kostbare tijd gewonnen.

Stel dit niet uit en download deze applicatie vandaag nog op uw smartphone. Dit kan via de appstore van zowel Apple als Android.