Inbraakpreventie

We zijn onlangs terug overgeschakeld naar het winteruur. Dat betekent vroeg donker, lichten en kaarsen aan, klaar voor gezelligheid. Maar dat betekent helaas ook dat de hoogdagen voor de dieven opnieuw zijn aangebroken. Met volgens de laatste statistieken een 200-tal inbraken per dag, bent u in België maar beter op uw hoede.

Uiteraard kan u in uw brandverzekering een dekking diefstal opnemen, zodat uw belangrijkste goederen verzekerd zijn indien nodig. Maar onder het motto ‘beter voorkomen dan genezen’, delen we hieronder alvast een aantal preventietips die u in het achterhoofd kan houden.

  • Zorg voor voldoende verlichting aan zowel de voor- en achterzijde van uw woning. Licht is de vijand van elke inbreker.
  • Geef gelegenheidsdieven geen kans: zorg er dus steeds voor dat uw ramen en deuren gesloten zijn als u niet in de buurt bent. Indien u de bladeren in uw tuin opruimt, laat dan uw garagepoort geen uur openstaan. Of indien u een tijd op zolder actief bent, zorg er dan voor dat de ramen en deuren op de benedenverdieping gesloten zijn.
  • Bewaar geen reservesleutel onder de deurmat of in de brievenbus. Dit zijn plaatsen waar inbrekers het eerst zullen zoeken.
  • Bent u momenteel aan het verbouwen? Dan is het misschien het ideale moment om een stevig deurslot met meerpuntssluiting of een inbraakwerende deur te installeren. Ook uw vensters kan u voorzien van meerpuntssluitingen.
  • Hebt u schuiframen? Leg dan een houten plank in de rails van de schuiframen , zodat inbrekers het schuifraam niet kunnen openen.
  • Eventuele kelderluiken kan u afsluiten met een stevig vastgemaakt metalen rooster
  • Dievenbendes gaan steeds vaker op verkenning alvorens toe te slaan. Aan de hand van tekens op uw voorgevel of stoep, markeren ze in dat geval vaak de voor hen interessante woningen. Merkt u dergelijke bizarre tekens op, neem dan contact met de politie.
  • Laat een INCERT-gekeurd alarmsysteem installeren. Dit heeft niet alleen een afschrikwekkend effect voor eventuele dieven, maar bezorgt u ook nog eens een korting op uw diefstalverzekering.

Hou bovenstaande tips in het achterhoofd de komende winterperiode. Inbraakpreventie kan immers het verschil maken. Indien u dat wenst, kan u bovendien gratis en vrijblijvend een beroep doen op de diefstalpreventieadviseur van uw gemeente. Hij komt bij u langs om eventuele zwakke punten van uw woning op te sporen en voorstellen te formuleren om uw woning beter te beveiligen tegen diefstal. U kan de diefstalpreventieadviseur van uw gemeente hier vinden.

Wenst u meer informatie omtrent een diefstalverzekering, dan kan u steeds vrijblijvend contact opnemen met ons.