Vluchtmisdrijven

Vorige week kwam uitgebreid in het nieuws dat het aantal vluchtmisdrijven in 2014 verdubbelde ten opzichte van 2013. Maar liefst vier op de tien Belgen kregen de voorbije jaren te maken met een vluchtmisdrijf. Bij VAB spreekt men dan ook onrustwekkende stijging.

Zelf opdraaien voor de kosten

Los van het feit dat er heel strenge sancties staan op het plegen van een vluchtmisdrijf, zadelt u uw slachtoffer ook met een financiële kater op. Het is immers zo dat indien men bij een verkeersongeval met blikschade de partij die de schade veroorzaakt heeft niet kan identificeren, het slachtoffer zelf moet opdraaien voor de kosten. De verzekeringmaatschappij komt in dat geval immers slechts tussen, indien u als slachtoffer voor uw voertuig een (mini-) omniumdekking afsloot.

Volgens VAB gaat het in de helft van de gevallen om lichte parkeerschade, in één op de tien gevallen spreekt men van ernstige schade aan het voertuig.

Dekking omnium als oplossing

Het enige wat u als slachtoffer van een vluchtmisdrijf kan hopen is dat de dader alsnog berouw toont en zich aangeeft bij de politie. Anders hebt u een omnium dekking nodig om te voorkomen dat u zelf voor de kosten moet opdraaien. De meeste eigenaars nemen een volledige omnium bij aankoop van een nieuwe wagen. Na enkele jaren wordt die vaak herleid naar een mini-omnium formule of zelfs volledig geannuleerd. Bovenstaande statistieken over het stijgend aantal vluchtmisdrijven, kunnen een motivatie zijn om de volledige omnium iets langer aan te houden.

Meer informatie?

Wenst u meer informatie omtrent de mogelijkheden van een omnium en wat dit nu precies allemaal dekt, contacteer ons dan gerust.