De Fietsverzekering

Vive le vélo! Ook genoten van de Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne het voorbije weekend? De voorjaarsklassiekers zijn opnieuw van start gegaan! We bouwen een maand op nu met nog een aantal klassiekers zoals de E3 Harelbeke en Gent-Wevelgem, om dan weer dé hoogmis van het voorjaar te vieren: de Ronde van Vlaanderen die een week later gevolgd wordt door Paris-Roubaix.

Belgen = Passie voor de fiets

Het zijn echter niet enkel de professionele wielrenners die hun outfit weer aantrekken en de schoenen vastmaken in de klikpedalen. De dagen worden weer langer, en met die voorjaarsklassiekers kan je de lente zowaar ruiken. Ook meer en meer gewone Belgen, zoals u en ik, halen daardoor hun fiets weer van stal. Meer en meer Belgen kopen fietsen, de verkoop van fietsen in ons land steeg vorig jaar opnieuw met 8%. Vooral de elektrische fiets wint aan populariteit.

Met een serieus kapitaal de baan op

Dat het kostenplaatje voor een goed uitgeruste fiets serieus kan oplopen, zal u niet verwonderen. De amateur wielrenner besteedt al snel tot enkele duizenden euro’s aan zijn fiets, en u begrijpt dat dit voor elektrische fietsen soms nog hoger kan liggen. Dit zijn kapitalen waar toch niet licht kan worden over gegaan, en die de nodige zorgzaamheid veronderstellen. Een Fietsverzekering is in dat geval geen overbodige luxe.

Gezien de passie voor de fiets bij de Belgen steeds grotere proporties kent, hebben vele maatschappijen ondertussen een fietsverzekering in het leven geroepen. Hiermee kan u uw fiets verzekeren zowel tegen schade na ongeval alsook tegen diefstal. Eigenlijk kan u dit dus zien als een omniumverzekering voor uw dierbare tweewieler. Dit ongeacht het feit of het gaat om een stadsfiets, een racefiets dan wel een elektrische fiets.

De fietsverzekering

Concreet kan u de aangekochte fiets zelf, alsook alle – vaste, bijgeplaatste – accessoires op de fiets verzekeren. In geval van eventuele diefstal, lassen de meeste maatschappijen een wachttijd in die varieert tot 96 uren. Indien daarna de fiets nog niet werd teruggevonden, ontvangt u een uitkering in nieuwwaarde of werkelijke waarde naargelang de leeftijd van de fiets. Dezelfde uitkering ontvangt u bij een ‘totaal verlies’ na ongeval, wat inhoudt dat de kost om de fiets te herstellen hoger ligt dan de waarde van de fiets vóór het schadegeval. In geval van gedeeltelijke schade na ongeval, wordt de herstellingsfactuur terugbetaald door uw verzekering. Bovenstaande uitkeringen worden uiteraard steeds verminderd met een in rekening te nemen vrijstelling.

Meer info?

De details van dergelijke fietsverzekering verschillen uiteraard van maatschappij tot maatschappij. Hebt u recent een nieuwe fiets gekocht of bent u dat binnenkort van plan, en wenst u vrijblijvend meer info over welke fietsverzekering het best bij uw fiets zou passen? Contacteer ons dan gerust. Wij verschaffen u met veel plezier de nodige uitleg.