Optimale bescherming van uw voertuig

Hagel- en/of stormschade

Het thema van de voorbije zomer op verzekeringsvlak, was zonder twijfel de optimale bescherming van uw voertuig.  De enkele zware hagel- en regenstormen die ons land teisterden, zorgden niet alleen aan vele woningen voor grote schade. Ook de voor de deur – of bij de ergste gevallen in de garage – geparkeerde wagens werden niet gespaard. De foto’s van door hagelbollen geblutste of zelfs volledig onder water gelopen wagens, zag u in alle kranten.

Geen omnium?

Schade aan uw woning wordt via uw brandverzekering vergoed. Problematischer is het gesteld met uw voertuig. De beste manier om uw voertuig te beschermen, is het afsluiten van een omniumverzekering. Indien je deze echter niet hebt, draai je zelf voor de kosten op. Die kunnen bovendien hoog oplopen als uw wagen enkele minuten blootgesteld wordt aan een storm met hagelbollen die de grootte van een golfbal aannemen.

Oplossing: uitbreiden brandverzekering

Hoe kan u zich daar trachten tegen in te dekken? De bovenstaande foto (bron: nieuws.vtm.be) is een optie, maar niet altijd even praktisch. Indien u geen omniumverzekering hebt afgesloten, is een andere mogelijkheid uw brandverzekering te laten uitbreiden met de dekking ‘gestald voertuig’

Hierdoor wordt uw wagen verzekerd – voor de waarde die u wenst, meestal de huidige werkelijke waarde – indien er een schadegeval optreedt dat gedekt is onder de brandverzekering. Als uw wagen dus beschadiging oploopt door brand of natuurrampen terwijl hij in de garage (of in de buurt) van uw woning geparkeerd staat, bekomt u tevens vergoeding van de brandverzekering voor uw wagen terwijl dit normaal niet het geval is.

Let wel: de naam van de uitbreiding van uw brandverzekering – ‘gestald voertuig’ – zegt het zelf: u bekomt enkel vergoeding indien uw wagen in uw garage of in de buurt van uw woning geparkeerd staat op het moment van het schadegeval.

Voordelige bescherming

Deze optie, hoewel ze uiteraard niet zo uitgebreid is als een omniumverzekering en beperkt is tot de omgeving van de verzekerde woning, biedt voor vele gezinnen soelaas. Het is een extra bescherming indien het noodlot toeslaat, waardoor u onverwachte en ongewenste kosten aan uw voertuig na een brand of storm kan vermijden.

Informeer u

De aanvullende waarborg ‘gestald voertuig’ is bij de meeste maatschappijen ook helemaal niet duur. Bij sommigen kan je deze uitbreiding voor € 15 extra per jaar reeds bekomen.

Informeer u vrijblijvend bij ons.