Verplichte nummerplaat voor ALLE motorvoertuigen

Belangrijke wijziging in de wetgeving vanaf volgende week dinsdag, 1 april 2014. Vanaf die datum moeten ALLE MOTORVOERTUIGEN immers verplicht een nummerplaat dragen op de openbare weg. Ook bromfietsen, golfkarretjes en auto’s waar geen rijbewijs voor nodig is (vb. de gekende Aixam), moeten vanaf 1 april 2014 dus verplicht een nummerplaat dragen.

Verplichting voor nieuwe bromfietsen klasse A of B

Alle nieuwe bromfietsen van klasse A of B vallen onder de wet die op 1 april 2014 van kracht gaat, ongeacht of het twee-, drie- of vierwielers zijn. Hetzelfde geldt voor bestaande bromfietsen die opnieuw worden ingeschreven, bijvoorbeeld na een tweedehands verkoop. De uitzonderingen die niet onder de wet vallen zijn elektrische fietsen (tenzij de elektrische hulpmotor op uw fiets zo krachtig is dat de fiets zich kan voortbewegen zonder dat u trapt) en elektrische rolstoelen.

Net als voor het aanvragen van een plaat voor een motorfiets of auto, zal de nummerplaat voor bromfietsen 30 euro kosten.

Verplichting voor bestaande bromfietsen vanaf 2015

Zoals hierboven reeds aangegeven, gaat de nieuwe wet op 1 april 2014 van kracht voor nieuwe voertuigen of voertuigen die opnieuw worden ingeschreven. In 2015 zullen ook alle bestaande bromfietsen een nummerplaat moeten aanvragen.

Via uw makelaar

Koopt u na 31 maart 2014 een bromfiets, contacteer ons dan gerust. Wij kunnen de nummerplaat voor u aanvragen.

Op vlak van verzekering voor uw bromfiets verandert er helemaal niets. U moet nog steeds over een autoverzekering burgerlijke aansprakelijkheid beschikken, van zodra u met uw bromfiets de openbare weg opgaat.