Zekerheid op skivakantie

Nog één week les en dan start de krokusvakantie! De periode bij uitstek voor veel gezinnen om de dakkoffer op de wagen te monteren, de ski’s in te laden en de tocht richting de bergen aan te vatten voor een skivakantie.

Een bijstandsverzekering voor lichamelijke schade…

Ik heb zelf jaren op de latten gestaan, niets plezanter dan een berg al slalommend afdalen. Maar een ongeluk is snel gebeurd. Dat kan ernstige gevolgen aannemen, zoals we allemaal gezien hebben na het ongeval van Michael Schumacher. Maar zelfs een simpele gebroken pols kan al voor veel beslommeringen zorgen als je in een vreemd land verblijft.

…en voor andere ongemakken op reis

Het moet zelfs niet per se om een lichamelijk ongeval gaan. Wat als na een week skiën uw wagen niet meer start en je met autopech aan het hotel blijft staan? Bij de meeste autoverzekeringen vind je een bijstand na ongeval standaard in de polis. Maar in zo’n gevallen is een bijstand na pech misschien wel aan te raden? Zowel voor de personen van uw gezin als voor het voertuig waarmee jullie de reis aanvatten, kan zo’n extra bijstandsverzekering immers eventuele problemen uit de weg helpen.

Conclusie: bijstandsverzekering biedt zekerheid

Een opname in het ziekenhuis in een vreemd land? Bij ernstigere breuken misschien een repatriëring naar uw thuisland? Een tolk nodig omdat je de taal van het gastland niet machtig bent? Komt uw hospitalisatieverzekering hierin tussen? Of sluit je beter die extra bijstandsverzekering af? De hulpdiensten ter plaatse willen immers financiële zekerheid…

Uw wagen weigert dienst en moet tot aan de dichtstbijzijnde garage gesleept worden? Daar moet er misschien langer aan gesleuteld worden dan gedacht, waardoor u  niet onmiddellijk de terugreis kan aanvatten? Misschien moet u enkele dagen langer ter plaatse blijven of hebt u een vervangwagen nodig? Allemaal zaken die in een bijstandsverzekering inbegrepen zijn.

Wil u binnenkort dus in absolute zekerheid en met gerust gemoed op (ski)vakantie vertrekken, contacteer ons dan gerust om uw huidige dekkingen te overlopen.