Wat te doen bij stormschade?

De voorbije dagen kregen we opnieuw te maken met hevig stormweer. Regen en vooral heel veel wind teisterden verschillende streken in ons land. Indien u schade hebt geleden door de storm van de voorbije dagen, wat dient u dan te doen om een zo vlot mogelijke afhandeling van uw schade te kunnen genieten via de verzekering?

Volgende vier hoofdzaken doet u best:

Verwittig ons onmiddellijk

Indien u schade vaststelt die door de storm werd veroorzaakt, waarschuwt u best zo snel mogelijk uw makelaar. Wij kunnen zo onmiddellijk een schadedossier opmaken, aangifte doen in uw brandverzekering en de zaak verder voor u opvolgen.

Maak duidelijke foto’s

Vandaag de dag loopt bijna iedereen met een fototoestel in zijn zak. Het is dan ook heel belangrijk om voldoende en vooral duidelijke foto’s te nemen of te laten nemen van uw schade. Foto’s waarop de schade duidelijk zichtbaar is. Maak die vervolgens over aan ons, zodat wij deze kunnen toevoegen in uw schadedossier als extra bewijsstukken.

Zorg voor een becijferd schadebestek

U mag gerust een hersteller aanstellen om de schade zo snel mogelijk te laten herstellen. Zorg er echter voor dat u een concreet becijferd bestek krijgt van de hersteller, dat u aan ons dient te bezorgen. Wij kunnen dit dan onmiddellijk overmaken aan de verzekeringsmaatschappij, wat de uiteindelijke afhandeling bespoedigt.

Bewaar de beschadigde stukken

Zoals in punt 3 vermeld, mag u uw schade onmiddellijk laten herstellen om verdere gevolgschade te voorkomen. Het is echter heel belangrijk om de beschadigde stukken altijd te bewaren. Indien het schadebedrag hoog zou liggen, zal de maatschappij een expert langs sturen om de schade vast te stellen. Indien alles reeds hersteld is en de expert de beschadigde stukken niet kan bekijken om vaststellingen te doen, dan kan er altijd discussie ontstaan. Dit met als mogelijk gevolg dat u langer dient te wachten op uw centen. Voorkom dit dus door de beschadigde stukken te bewaren zolang de zaak niet is afgesloten.

Met deze vier punten in het achterhoofd staat niets een snelle afhandeling van uw schadedossier nog in de weg. Hebt u nog bijkomende vragen, aarzel dan niet om ons te contacteren.